Ledfrigørelse og sikkerhed

På disse kurser lærer du, hvad du behøver at vide omkring ledfrigørelse. Du lærer, hvordan du kan behandle nakke, ryg og lænd på en sikker og effektiv måde. (2 dage x 5)

Kurset henvender sig til fysioterapeuter, kropsterapeuter, massører og andre der arbejder 1 til 1 med klienter med manuel behandling og rådgivning.

Start dato
20.+21. feb. 2023
5 x 2 dage – 10 dage i alt
Sted
København

Kursusdatoer: 20-21 Feb, 20-21 Mar,
17-18 Apr, 22-23 Maj, 12-13 Juni

Pris
19.500 kr.

Kursusbeskrivelse

På disse kurser lærer du, hvad du behøver at vide omkring ledfrigørelse. Du lærer, hvordan du kan behandle nakke, ryg og lænd på en sikker og effektiv måde. Du finder ud af, at det i virkeligheden handler meget mere om neurologi og fysiologi end om biomekanik. Og det medfører, at du bygger en udbytterig bro mellem praksis og videnskab.

Du får derudover forståelsen for, hvordan du kan indføre din viden i din praksis, så du kan hjælpe langt flere klienter. Vi tager dig i hånden og guider dig gennem sikkerhedstests, så alle de teknikker, som du skal bruge, kan udføres i de helt rigtige situationer.

Kurset er for dig, som virkelig vil fordybe dig i disse behandlingsteknikker og kende til den teoretiske viden bag dem. Vi fletter teknikkerne sammen med videnskaben omkring dem på en overskuelig og forståelig måde. På kurserne vil der være tid både til supervision og korrektioner, så du kommer derfra med en fornemmelse for, hvordan du bør arbejde videre med ledfrigørende teknikker i rygsøjlen/columna.

Kursusdatoer:

 • 20-21 Feb
 • 20-21 Marts
 • 17-18 April
 • 22-23 Maj
 • 12-13 Juni

På kursusdagene er undervisning mellem kl. 9.00-16.00 – se mere under FAQ

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 90

 • Du lærer samtlige relevante ledfrigørende teknikker til columna (nakke, ryg, lænd).
 • Vi gennemgår de mobiliseringsteknikker, der hører til de respektive områder.
 • Du lærer relevante MET (Muscles Energy Technic), som kan benyttes med samme effektivitet, men er mindre indgribende for klienten.
 • Du lærer forskellige teknikker til hvert område, så du kan tilpasse dem specifikt til typen af klient.
 • Du lærer at sikkerhedsteste specifikt, så både du og din klient føler sig trygge.
 • Du får indsigt i den neurologiske, anatomiske og fysiologiske viden på en overskuelig og forståelig måde, så du uanset niveau har mulighed for at blive helt skarp teorisk.
 • Du får supervision af erfarne undervisere, så du og dine holdkammerater kan udføre teknikkerne i trygge rammer og løbende blive guidet.
 • Du lærer at inkorporere videnskaben i din behandling, så du vil være langt foran de fleste sundhedsfaglige i forståelsen af nervesystemet, hvad angår ledfrigørelse.
 • Du lærer, hvordan du kan koble teorien op på forskellige symptomer som snurren, prikken, følelsesløshed, nedsat styrke m.m.
 • Du får videoer til samtlige teknikker, så du har mulighed for at øve dig løbende og fremadrettet.
Ledfrigørende teknikker

Du lærer samtlige relevante ledfrigørende teknikker til columna (nakke, ryg, lænd).

Videnskab

Du lærer at inkorporere videnskaben i din behandling, så du vil være langt foran de fleste sundhedsfaglige i forståelsen af nervesystemet, hvad angår ledfrigørelse.

Koble teorien på

Du lærer, hvordan du kan koble teorien op på forskellige symptomer som snurren, prikken, følelsesløshed og nedsat styrke.

Mød din underviser
Marcus Heller

Som kursist hos Marcus er du i hænderne på en af Danmarks bedste og mest erfarne kropsterapeuter og undervisere.

Marcus er ekspert i behandling af langvarige eller kroniske skader, smerter og gener i muskler, sener og led.

Marcus er uddannet ved Body SDS og har også været en del af undervisningsteamet på Manuvisions kropsterapeutiske uddannelse, inden han i 2012 startede Totum – Skolen For Kropsterapi.

Han har i 2021 valgt at koncentrere sig om kurser og overbygningsuddannelser og har derfor grundlagt KI.

Marcus har 14 års undervisningserfaring. Han har uddannet mere end 1.000 kropsterapeuter og undervist på 8 overbygningsuddannelser til kropsterapeuter i emner som blandt andet ”indre barn”, karakterstruktur, ledfrigørelse, chok/traume og avancerede teknikker. Derudover har Marcus behandlet i 19 år og har mere end 20.000 behandlinger af klienter bag sig.

Så det er en erfaren herre, der med humor og høj energi vil undervise dig i ledfrigørelse og sikkerhed.

Mød din underviser
Morten Kruuse

Morten er uddannet fysioterapeut og har en MSc (Master of Science) i osteopati fra The International Academy of Osteopathy (IAO).

Morten arbejder til daglig på Aarhus Osteopati CPH og er tilknyttet et privat revisionsfirma, hvor han ligeledes behandler.

Morten er særdeles detaljeorienteret, men formår samtidig at have overblik. Mortens udprægede konkurrencegen bevirker, at han hele tiden tager det faglige niveau til nye højder, og det er de færreste sundhedsfaglige, der kan følge med Morten i de klassiske fag neurologi, anatomi, biomekanik, fysiologi og patologi.

Hans dybe forståelse for de enkelte fag bevirker, at Morten er i stand til at formidle kompliceret stof på en nem og forståelig måde.

Morten sætter en ære i, at hans kursister kan overføre teorien direkte til deres praksis, og det er hans mission, at KI kan bidrage til et højere fagligt niveau for sundhedsfaglige i Danmark.

Mød din underviser
Emil Schouw

Emil arbejder til daglig med professionelle atleter og alt fra dansere til klienter med almindelige udfordringer i bevægeapparatet og i fordøjelsessystemet.

For Emil handler det altid om at finde “motorerne” bag en given problematik. Det giver ham en stor glæde som behandler, men glæden er i særdeleshed også at finde hos klienten.

Det er Emils største passion at give flere behandlere muligheden for at opleve dette dagligt.
Udover formelle uddannelser som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapi og Osteopat M.R.O.DK ved The International Academy of Osteopathy (IAO) har Emil taget adskillige kurser og fået privatundervisning inden for functional medicine, og han læser stort set alt, hvad han kan komme i nærheden af, som omhandler krop og psyke.

Derfor kalder Emil sig evighedsstudent, og han har en enorm iver efter at give sin viden videre til andre. “Jeg er lærer og elev til den dag, jeg dør”.

Hans nysgerrighed på mennesker og krop har bidraget til en utrolig bred viden inden for de sundhedsfaglige fag, som han ubesværet kan jonglere imellem.
Du vil derfor som kursist opleve, at avanceret stof bliver forklaret på en let og forståelig måde, så du selv kan videregive denne information til klienten, når du vurderer, at dette er relevant.

Du lærer, hvordan du kan behandle nakke, ryg og lænd på en sikker og effektiv måde.
FAQ

Pris og finansiering

19.500 kr.

Hele beløbet betales ved tilmelding.

Datoer/tidsramme

20-21 Februar
20-21 Marts
17-18 April
22-23 Maj
12-13 Juni

Kl. 9.00-16.00.

Materiale

Det undervisningsmateriale, der bliver brugt på kurset, får du tilsendt på mail.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurset så længe, der er ledige pladser.

Du betaler ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Dog kan du ifølge afmeldingsbetingelserne melde fra til kurset og få refunderet din betaling.

Afmeldingsbetingelser

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Forplejning

På kurset vil der være the og kaffe, men mad køber du selv i frokostpausen i de nærliggende spisesteder, eller medbring madpakke. Der er køleskab på kursusstedet.

RAB registrering

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 90

Introvideo om kurset

Faglig og personlig udvikling

Både faglig og personlig udvikling er en rød tråd gennem alle kurser og uddannelse på KI. Når vi får ny viden og løfter vores faglighed, bliver vi også bedre behandlere. 

Samtidig er det vigtigt at være klar over vores begrænsninger som behandlere. Både fagligt, men også personligt skal vi sætte grænsen for, hvor langt vi kan være med til at flytte klienten. Derfor er der på KI stort fokus på vores ”blinde vinkler og skyggesider”, så du som behandler også udvikler dig personligt og derved også fagligt.

Forudsætning for at komme på kurset

Dette kursus er for alle, der arbejder med klienter. Både fysioterapeuter, kropsterapeuter og massører vil få stor gavn af viden fra dette kursus, så de kan blive klogere på, hvordan de kan behandle nakke, ryg og lænd på en sikker og effektiv måde.

Er du klar til at tage næste skridt?
Kursets opbygning

 

Du får en god teoretisk forståelse, og vi integrerer din viden, så du praktisk kan bruge den i dit behandlerlokale.

Se vores kalender her
Hvorfor KI?

KI tilbyder kurser og uddannelse af høj faglighed og gennemført professionalisme. Vi har en passion om at løfte fagligheden på en fantastisk behandlingsform og gøre den endnu stærkere.
KI er en platform for efter- og videreuddannelse af landets kropsterapeuter, behandlere, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører og alle andre, som arbejder inden for det terapeutiske område.

Med et undervisningsteam bestående af osteopater og kropsterapeuter vil der på instituttet være mulighed for at opgradere de manuelle og fysiske behandlingsteknikker, som vi i dag ved har videnskabelig effekt på en række fysiske og psykiske sygdomme.

Der vil også være psykoterapeuter og kropsterapeuter, som vil undervise fagfolk fra de fysiske og manuelle behandlingsbrancher i at få den følelsesmæssige og psykologiske behandling integreret.

KI tilbyder kurser, uddannelsesforløb, temadage og workshops, som er både en faglig opgradering og inspiration til behandlere.

Tilmeld dig kurset her