Find årsagen (anamnese)

Dette kursus kan hjælpe dig med at styrke dit fundament som behandler. Anamnesen er et område, som behandlere inden for alle faggrupper ofte overser i deres praksis, selvom det faktisk både er meget håndgribeligt og enormt vigtigt.

Kurset henvender sig til fysioterapeuter, kropsterapeuter, massører, zoneterapeuter,  Osteopat Stud. og andre der arbejder 1 til 1 med klienter med manuel behandling og rådgivning.

Datoer
28+29 okt. 2023
Sted
Århus
Pris
4.490 kr.

Kursusbeskrivelse

Dette kursus kan hjælpe dig med at styrke dit fundament som behandler. Anamnesen er et område, som behandlere inden for alle faggrupper ofte overser i deres praksis, selvom det faktisk både er meget håndgribeligt og enormt vigtigt.

På dette kursus lærer du, hvordan du kan finde årsagen, eller årsagerne, bag dine klienters problematikker. Du bliver mere præcis omkring, hvad du skal spørge ind til, og hvad du skal bruge svarene til.

Du lærer, hvordan du systematisk kan spørge ind til klienten med et skræddersyet skema, så du ikke overser nogle vigtige detaljer. Du bliver kort fortalt mere sikker i din anskuelse af din klient.

På kurset får du et overblik over, hvornår manuel behandling giver mening, og hvornår det er sekundært, så du sætter ind netop dér, hvor det er vigtigt. Du bliver mere sikker i din behandling og fremgangsmetode og derfor mere sikker på dig selv som behandler. Du kommer til at forstå de bagvedliggende årsager til lokale og ”globale” problematikker i kroppen, og hvordan du kan flette kropsterapien sammen med videnskaben.

Ved tilmelding til Find årsagen kurset, vil du inden kursusstart få online adgang til en masse video materiale, samt andet understøttende materiale, som vi har erfaret, gør at kursisterne får endnu mere ud af undervisningen og at vi kan tage niveauet endnu højere.

På kursusdagene er undervisning mellem kl. 9.00-16.00 – se mere under FAQ

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

 • Du bliver introduceret til de 3 overordnede klienttyper samt samspillet mellem disse. Klienttyper, som kan bruges til at give dig overblik og struktur.
 • Du lærer, hvordan akut og kronisk stress har indflydelse på din klient.
 • Du lærer at forstå og forklare ”kroppens hierarkier”, samt hvorfor disse er essentielle for at få permanent succes i behandlerlokalet.
 • Du får et dybere indblik i immunsystemet, og hvordan dette påvirkes under forskellige situationer.
 • Du får en bedre forståelse for, hvordan du kan bruge videnskaben i forbindelse med dine spørgsmål.
 • Du bliver i stand til at forstå, hvordan smerte opstår, samt hvilke forklaringsmodeller du kan bruge til dine klienter, så de bliver trygge i deres krop igen.
 • Du lærer, hvordan du skal anskue og håndtere smerter og mulige irritationer i muskel- og seneovergange.
 • Du lærer at undersøge, hvordan irritationer i seneovergange kan gøre dig klogere på, om skaden er lokal i for eksempel knæet, eller om det snarere er ”globalt”, og vi altså derfor skal se mere på hele kroppen end kun på knæet (samt at forstå, hvordan de er opstået).
 • Vi gennemgår relevante cases fra det virkelige liv, hvor du selv får mulighed for at bruge din nye tilegnede viden.

   

Kroppens hierakier

Du lærer at forstå og forklare ”kroppens hierarkier”, samt hvorfor disse er essentielle for at få permanent succes i behandlerlokalet.

Akut og kronisk stress

Du lærer, hvordan akut og kronisk stress har indflydelse på din klient.

Videnskaben

Du får en bedre forståelse for, hvordan du kan bruge videnskaben i forbindelse med dine spørgsmål.

Mød din underviser
Morten Kruuse

Morten er uddannet fysioterapeut og har en MSc (Master of Science) i osteopati fra The International Academy of Osteopathy (IAO).

Morten arbejder til daglig på Aarhus Osteopati CPH og er tilknyttet et privat revisionsfirma, hvor han ligeledes behandler.

Morten er særdeles detaljeorienteret, men formår samtidig at have overblik. Mortens udprægede konkurrencegen bevirker, at han hele tiden tager det faglige niveau til nye højder, og det er de færreste sundhedsfaglige, der kan følge med Morten i de klassiske fag neurologi, anatomi, biomekanik, fysiologi og patologi.

Hans dybe forståelse for de enkelte fag bevirker, at Morten er i stand til at formidle kompliceret stof på en nem og forståelig måde.

Morten sætter en ære i, at hans kursister kan overføre teorien direkte til deres praksis, og det er hans mission, at KI kan bidrage til et højere fagligt niveau for sundhedsfaglige i Danmark.

Mød din underviser
Emil Schouw

Emil arbejder til daglig med professionelle atleter og alt fra dansere til klienter med almindelige udfordringer i bevægeapparatet og i fordøjelsessystemet.

For Emil handler det altid om at finde “motorerne” bag en given problematik. Det giver ham en stor glæde som behandler, men glæden er i særdeleshed også at finde hos klienten.

Det er Emils største passion at give flere behandlere muligheden for at opleve dette dagligt.
Udover formelle uddannelser som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapi og Osteopat M.R.O.DK ved The International Academy of Osteopathy (IAO) har Emil taget adskillige kurser og fået privatundervisning inden for functional medicine, og han læser stort set alt, hvad han kan komme i nærheden af, som omhandler krop og psyke.

Derfor kalder Emil sig evighedsstudent, og han har en enorm iver efter at give sin viden videre til andre. “Jeg er lærer og elev til den dag, jeg dør”.

Hans nysgerrighed på mennesker og krop har bidraget til en utrolig bred viden inden for de sundhedsfaglige fag, som han ubesværet kan jonglere imellem.
Du vil derfor som kursist opleve, at avanceret stof bliver forklaret på en let og forståelig måde, så du selv kan videregive denne information til klienten, når du vurderer, at dette er relevant.

Dette kursus giver en fantastisk vigtig grundviden, som danner basis for alle andre kurser.
FAQ

Pris og finansiering

4.490 kr.

Hele beløbet betales ved tilmelding.

Datoer/tidsramme

Du kan se alle datoerne i vores kalender her:

Gå til kursus- og uddannelseskalender

På de givne datoer varer kurset fra kl. 9.00-16.00.

Materiale

Det undervisningsmateriale, der bliver brugt på kurset, får du tilsendt på mail.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurset så længe, der er ledige pladser.

Du betaler ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Dog kan du ifølge afmeldingsbetingelserne melde fra til kurset og få refunderet din betaling.

Afmeldingsbetingelser

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Forplejning

På kurset vil der være the og kaffe, men mad køber du selv i frokostpausen i de nærliggende spisesteder, eller medbring madpakke. Der er køleskab på kursusstedet.

RAB registrering

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

Introvideo om kurset

Faglig og personlig udvikling

Både faglig og personlig udvikling er en rød tråd gennem alle kurser og uddannelse på KI. Når vi får ny viden og løfter vores faglighed, bliver vi også bedre behandlere.

Samtidig er det vigtigt at være klar over vores begrænsninger som behandlere. Både fagligt, men også personligt skal vi sætte grænsen for, hvor langt vi kan være med til at flytte klienten. Derfor er der på KI stort fokus på vores ”blinde vinkler og skyggesider”, så du som behandler også udvikler dig personligt og derved også fagligt.

Forudsætning for at komme på kurset

Dette kursus er for alle, der arbejder med klienter. Både fysioterapeuter, kropsterapeuter og massører vil få stor gavn af viden fra dette kursus, så de kan blive klogere på, hvor de sætter deres behandling ind, og hvornår manuel behandling ikke giver den store mening.

Er du klar til at tage næste skridt?
Kursets opbygning

 

Du får en rigtig god teoretisk forståelse, og vi integrerer din viden, så du praktisk kan bruge den i dit behandlerlokale.

Se vores kalender her
Hvorfor KI?

KI tilbyder kurser og uddannelse af høj faglighed og gennemført professionalisme. Vi har en passion om at løfte fagligheden på en fantastisk behandlingsform og gøre den endnu stærkere.
KI er en platform for efter- og videreuddannelse af landets kropsterapeuter, behandlere, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører og alle andre, som arbejder inden for det terapeutiske område.

Med et undervisningsteam bestående af osteopater og kropsterapeuter vil der på instituttet være mulighed for at opgradere de manuelle og fysiske behandlingsteknikker, som vi i dag ved har videnskabelig effekt på en række fysiske og psykiske sygdomme.

Der vil også være psykoterapeuter og kropsterapeuter, som vil undervise fagfolk fra de fysiske og manuelle behandlingsbrancher i at få den følelsesmæssige og psykologiske behandling integreret.

KI tilbyder kurser, uddannelsesforløb, temadage og workshops, som er både en faglig opgradering og inspiration til behandlere.

Tilmeld dig kurset her