Kranio-sakral terapi

Dette kursus indeholder, hvad du bør vide og lære for at blive dygtig til kranio-sakral terapi. Du lærer, hvornår kranio-sakral terapi er relevant, og hvilken videnskab denne behandlingsform tager udgangspunkt i.

Kurset henvender sig til fysioterapeuter, kropsterapeuter, massører og andre der arbejder 1 til 1 med klienter med manuel behandling og rådgivning.

Datoer
København
29+30 apr. 2024
21+22 okt. 2024
Sted
Århus
13+14 apr. 2024
9+10 nov. 2024
Pris
4.490 kr.

Kursusbeskrivelse

Dette kursus indeholder alt, hvad vi mener du bør vide og lære for at blive dygtig til kranio-sakral terapi. Du lærer både den fysiologiske og neurologiske tilgang i kranio-sakral terapien, som også er videnskabelig understøttet. Du lærer, hvornår kranio-sakral terapi er relevant, og hvilken videnskab denne behandlingsform tager udgangspunkt i. På kurset får du indblik i, hvordan du kan behandle det kranio-sakrale system ud fra en videnskabelig anskuelse. Hvis du gerne vil lære alle de væsentlige kranio-sakrale teknikker på en teoretisk håndgribelig måde, så er dette kursus noget for dig.

På kurset vil vi gennemgå, hvordan kranio-sakral terapi kan påvirke nervesystemet og det hormonelle system. Du får både en grundig teoretisk forståelse for, hvornår kranio- sakral terapi kan være god at anvende som behandling samt en grundig gennemgang af de forskellige teknikker, der hører med.

Det kan også være, at du indimellem oplever klienter, som IKKE responderer på din behandling. Her er det sandsynligt, at kranio-sakral terapi kan være din indgangsvinkel og gøre dit arbejde i behandlingslokalet mere succesfuldt.

På kursusdagene er undervisning mellem kl. 9.00-16.00 – se mere under FAQ

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

  • Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan bruges i forbindelse med hjernerystelser og hovedtraumer.
  • Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan benyttes i forbindelse med kæbeproblematikker relateret til traumer og kompensationer i kroppen.
  • Du lærer at teste kæbeproblematikker og differentiere mellem funktionelle og strukturelle problemer.
  • Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan anvendes i forhold til det parasympatiske nervesystem, herunder hvordan vagusnerverne spiller en central rolle.
  • Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan anskues ud fra et neurologisk, fysiologisk og anatomisk perspektiv, så du ved præcis, hvad du gør, når du behandler. Dette bliver selvfølgelig undervist på en overskuelig og forståelig måde, så du uanset niveau har mulighed for at blive helt skarp teoretisk.
  • Du lærer de mest relevante kranienervers funktion at kende på en let og overførbar måde, så din viden kan implementeres i din praksis.
  • Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan indgå i et frugtbart samarbejde med andre behandlingsformer.
Hjernerystelser og hovedtraumer

Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan bruges i forbindelse med hjernerystelser og hovedtraumer.

Neurologisk, fysiologisk og anatomisk

Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan anskues ud fra et neurologisk, fysiologisk og anatomisk perspektiv.

Et frugtbart
samarbejde

Du lærer, hvordan kranio-sakral terapi kan indgå i et frugtbart samarbejde med andre behandlingsformer.

Mød din underviser
Morten Kruuse

Morten har uddannet sig som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapien og MSc (Master of Science) i osteopati fra The International Academy of Osteopathy (IAO).

Morten arbejder til daglig på Aarhus Osteopati på Østerbro afdelingen.

Morten er særdeles detaljeorienteret, men formår samtidig at have overblik. Mortens udprægede konkurrencegen bevirker, at han hele tiden tager det faglige niveau til nye højder, og det er de færreste sundhedsfaglige, der kan følge med Morten i de klassiske fag neurologi, anatomi, biomekanik, fysiologi og patologi.

Morten studerer ugentlig mange timer for hele tiden at kunne levere avanceret stof og som han selv beskriver; “jeg føler mig nærmest besat af at lære mere”. Du kan derfor være sikker på, at du uanset niveau vil kunne lære en masse af Morten.

Hans dybe forståelse for de enkelte fag bevirker derudover, at Morten er i stand til at formidle kompliceret stof på en nem og forståelig måde.

Morten sætter en ære i, at hans kursister kan overføre teorien direkte til deres praksis, og det er hans mission, at KI kan bidrage til et højere fagligt niveau for sundhedsfaglige i Danmark. Morten underviser internt på Aarhus Osteopati, hvor han også har mentorforløb med færdiguddannede osteopater.

(Morten har fravalgt sig autorisation for at kunne integrere Funktionel Medicin fuldt i sine behandlinger.)

Mød din underviser
Emil Schouw

Emil arbejder til daglig med professionelle atleter og alt fra dansere til klienter med almindelige udfordringer i bevægeapparatet og i fordøjelsessystemet. Han har også særdeles udfordrende cases, som andre har måtte give op på at hjælpe, hvor han forsøger at arbejde tæt sammen med det etablerede system.

For Emil handler det altid om at finde “motorerne” bag en given problematik. Det giver ham en stor glæde som behandler, men glæden er i særdeleshed også at finde hos klienten. Det er Emils største passion at videregive sin viden, så flere behandlere muligheden for at opleve dette dagligt.

Udover formelle uddannelser som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapi og D.O. i Osteopati ved The International Academy of Osteopathy (IAO) har Emil taget adskillige kurser og fået privat undervisning inden for functional medicine, og han læser stort set alt, hvad han kan komme i nærheden af, som omhandler krop og psyke. Han tager udgangspunkt i forskning og de videnskabelige fag, hvor han til daglig også gennemgår laboratorieprøver taget i privat regi fra udenlandske laboratorier. Han står for intern undervisning af osteopater og fysioterapeuter fra Aarhus Osteopati. Dette både i hold, men også i direkte mentorforløb.

Hans nysgerrighed på mennesker og krop har bidraget til en utrolig bred viden inden for de sundhedsfaglige fag, som han ubesværet kan jonglere mellem.

Du vil derfor som kursist opleve, at avanceret stof bliver forklaret på en let og forståelig måde, så du selv kan videregive denne information til klienten, når du vurderer, at dette er relevant.

(Emil har fravalgt sig autorisation for at kunne integrere Funktionel Medicin fuldt i sine behandlinger.)

Dette kursus er for dig som vil lære hvordan du med kranio-sakral terapi kan påvirke nervesystemet og det hormonelle system.
FAQ

Pris og finansiering

4.490 kr.

Hele beløbet betales ved tilmelding.

Datoer/tidsramme

16.+17. jan. 2023

På de givne datoer varer kurset fra kl. 9.00-16.00.

Materiale

Det undervisningsmateriale, der bliver brugt på kurset, får du tilsendt på mail efter kurset.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurset så længe, der er ledige pladser.

Du betaler ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Dog kan du ifølge afmeldingsbetingelserne melde fra til kurset og få refunderet din betaling.

Afmeldingsbetingelser

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Handelsbetingelser

Handelsbetingelser hos LIFEBALANCE ApS / Kropsterapeutisk Institut

Generelle oplysninger

 

LIFEBALANCE ApS

Engstedet 25

3500 Værløse

CVR nr.: 30586131

Telefon: 30294936

Email: mh@kropsterapeutiskinstitut.dk

Priser

Hos LIFEBALANCE ApS/ Kropsterapeutisk Institut er alle priserne i danske kroner og uden moms og afgifter, da der ikke er moms på denne undervisning. Vi forbeholder os ret til fra dag til dag at ændre i priserne uden forudgående samtykke. Der tages forbehold for at pladserne kan være udsolgte.

Finansiering

Ved køb af uddannelse, hvor du kan finansiere din betaling over 5 eller 10 rater, er følgende gældende:

Når du tilmelder dig vores uddannelse og vælger at betale over rater, er det vigtigt at være opmærksom på, at dette indebærer en forpligtelse til at fuldføre betalingen af det samlede beløb.

Du vil ved at acceptere finansieringen forpligtet dig til at betale alle rater, uanset årsag til, at du ikke gennemfører uddannelsen hos LIFEBALANCE ApS/ Kropsterapeutisk Institut.

Vi sætter pris på din tilmelding og ønsker at sikre, at du er bevidst om denne forpligtelse, så du kan nyde alle fordelene ved uddannelsen uden bekymringer. Hvis du har spørgsmål eller behov for yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.

Betaling

LIFEBALANCE ApS/ Kropsterapeutisk Institut modtager betaling med VISA-Dankort, VISA,, Mastercard, MobilePay. Alle beløb er i DKK. Danske kroner. Der tages forbehold for prisfejl.

Levering

LIFEBALANCE ApS / Kropsterapeutisk Institut sender på mails med det samme, en bekræftelse på din plads på kursus eller uddannelse. 

Afmeldingsbetingelser/Refusion

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus eller uddannelse, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Ønsker du at afmelde dig, skal dette ske på mail: mh@kropsterapeutiskinstitut.dk indenfor ovenstående betingelser.

Oplys navn, adresse, mails og mobil, samt hvilket kursus du ønsker at afmelde.

Tilbagebetaling

Såfremt at du har afmeldt dit kursus eller uddannelse rettidigt, refunderes alle betalinger modtaget fra dig, uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at gøre brug af fortrydelsesretten.

Persondatapolitik

For at du kan indgå aftale med os og handle på vores hjemmeside, har vi brug for følgende oplysninger om dig:

Navn

Adresse

Telefonnummer

E-mailadresse

Oplysning om hvad du har købt

Vi behandler dine personoplysninger med det formål, at kunne levere varen til dig, og for at kunne behandle henvendelser vedrørende dit køb.

Klagemuligheder – oversigt og links:

Har du en klage over et kursus, købt hos os, kan der sendes en klage til:

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning

Carl Jacobsens Vej 35

2500 Valby

Link: www.forbrug.dk

Forplejning

På kurset vil der være the og kaffe, men mad køber du selv i frokostpausen i de nærliggende spisesteder, eller medbring madpakke. Der er køleskab på kursusstedet.

RAB registrering

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

Introvideo om kurset

Faglig og personlig udvikling

Både faglig og personlig udvikling er en rød tråd gennem alle kurser og uddannelse på KI. Når vi får ny viden og løfter vores faglighed, bliver vi også bedre behandlere.

Samtidig er det vigtigt at være klar over vores begrænsninger som behandlere. Både fagligt, men også personligt skal vi sætte grænsen for, hvor langt vi kan være med til at flytte klienten. Derfor er der på KI stort fokus på vores ”blinde vinkler og skyggesider”, så du som behandler også udvikler dig personligt og derved også fagligt.

Forudsætning for at komme på kurset

Dette kursus er for alle, der arbejder med klienter. Både fysioterapeuter, kropsterapeuter og massører vil få stor gavn af viden fra dette kursus, så de kan blive klogere på, hvordan og hvornår kranio-sakral terapi er anvendeligt.

Er du klar til at tage næste skridt?
Kursets opbygning

 

Du får en god teoretisk forståelse, og vi integrerer din viden, så du praktisk kan bruge den i dit behandlerlokale.

Traumeterapeut
Se vores kalender her
Hvorfor KI?

KI tilbyder kurser og uddannelse af høj faglighed og gennemført professionalisme. Vi har en passion om at løfte fagligheden på en fantastisk behandlingsform og gøre den endnu stærkere.
KI er en platform for efter- og videreuddannelse af landets kropsterapeuter, behandlere, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører og alle andre, som arbejder inden for det terapeutiske område.

Med et undervisningsteam bestående af osteopater og kropsterapeuter vil der på instituttet være mulighed for at opgradere de manuelle og fysiske behandlingsteknikker, som vi i dag ved har videnskabelig effekt på en række fysiske og psykiske sygdomme.

Der vil også være psykoterapeuter og kropsterapeuter, som vil undervise fagfolk fra de fysiske og manuelle behandlingsbrancher i at få den følelsesmæssige og psykologiske behandling integreret.

KI tilbyder kurser, uddannelsesforløb, temadage og workshops, som er både en faglig opgradering og inspiration til behandlere.

Tilmeld dig kurset her