Åndedræt og kredsløb

Dette er kurset for dig, som vil være helt skarp i behandling og rådgivning i forhold til åndedræt og kredsløb – hvordan disse kan påvirke andre steder i kroppen, og hvilke symptomer der kan være relateret til åndedræt og kredsløb.

Kurset henvender sig til fysioterapeuter, kropsterapeuter, massører, kiropraktorer, Osteopater og Osteopat Stud. og andre der arbejder 1 til 1 med klienter med manuel behandling og rådgivning.

Sted & Datoer
København
13+14 nov. 2023

 

Sted & Datoer
Århus
Pris
4.490 kr.

 

Kursusbeskrivelse

Dette er kurset for dig, som vil være helt skarp i behandling og rådgivning i forhold til åndedræt og kredsløb – hvordan disse kan påvirke andre steder i kroppen, og hvilke symptomer der kan være relateret til åndedræt og kredsløb. Du bliver bedre til at analysere symptomer som eksempelvis prikken, stikken og snurren, samt hvordan det kan være relateret til åndedræt og kredsløb.

Derudover lærer du også, hvordan kramper, hævelser og inflammationstilstande kan påvirkes gennem behandling af åndedræt og kredsløb. På kurset bliver immunsystemet koblet sammen med kredsløbet, og du lærer, hvordan du kan bruge dette i din behandling.

Du bliver mere præcis i din behandling og rådgivning på dette område, hvilket er uundværligt i dit behandlerlokale. 

Kredsløbet er i direkte forbindelse med vores lymfesystem, og på kurset gennemgår vi, hvordan du kan påvirke disse sammenhænge under din behandling, samt hvordan du kan implementere åndedrættet som hjælper.
På kurset lærer du ligeledes at behandle øvre ryg og ribben i relation til kredsløbet, og du får indsigt i, hvordan smerter i disse områder kan stamme fra udfordringer omkring åndedræt og kredsløb.

På kursusdagene er undervisning mellem kl. 9.00-16.00 – se mere under FAQ

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

  • På dette kursus lærer du, hvad der er relevant med hensyn til åndedræt og kredsløb – både i dit behandlerrum, men ligeledes i instrueringen af øvelser og åndedrætstræning.
  • Du lærer, hvordan åndedrættet påvirker kroppen, samt hvordan problematikker omkring kredsløbet kan skabe problemer rundt omkring i kroppen.
  • Du lærer at differentiere forskellige symptomer, der er relateret til kredsløbet, og du lærer sammenhængen mellem kredsløbet og det muskuloskeletale system.
  • Du lærer, hvordan sammenspillet mellem organerne relateret til kredsløbet kan have indvirkninger på nakke- og skuldersmerter, samt hvordan det kan behandles.
  • Du lærer, hvordan organerne relateret til kredsløbet kan have indflydelse på snurren og prikken i ekstremiteter.
  • Du bliver rustet til at forstå kredsløbet på et videnskabeligt niveau, så du på en simpel måde kan videregive instrukser til dine klienter.
  • Du bliver i stand til at teste og behandle det fascielle system relateret til kredsløbet.
  • Du lærer, hvordan åndedrættet og kredsløbet har indflydelse på stressrespons, og hvordan du kan påvirke dette.
  • Du lærer at skelne mellem og behandle problematikker i det venøse og arterielle system, samt hvilke symptomer der ofte ses.
Kroppens påvirkning

Du lærer, hvordan åndedrættet påvirker kroppen, samt hvordan problematikker omkring kredsløbet kan skabe problemer rundt omkring i kroppen.

Kredsløbet

Du bliver rustet til at forstå kredsløbet på et videnskabeligt niveau, så du på en simpel måde kan videregive instrukser til dine klienter.

Sammenhængen

Du lærer at differentiere forskellige symptomer, der er relateret til kredsløbet, og du lærer sammenhængen mellem kredsløbet og det muskuloskeletale system.

Mød din underviser
Emil Schouw

Emil arbejder til daglig med professionelle atleter og alt fra dansere til klienter med almindelige udfordringer i bevægeapparatet og i fordøjelsessystemet.

For Emil handler det altid om at finde “motorerne” bag en given problematik. Det giver ham en stor glæde som behandler, men glæden er i særdeleshed også at finde hos klienten.

Det er Emils største passion at give flere behandlere muligheden for at opleve dette dagligt.
Udover formelle uddannelser som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapi og Osteopat M.R.O.DK ved The International Academy of Osteopathy (IAO) har Emil taget adskillige kurser og fået privatundervisning inden for functional medicine, og han læser stort set alt, hvad han kan komme i nærheden af, som omhandler krop og psyke.

Derfor kalder Emil sig evighedsstudent, og han har en enorm iver efter at give sin viden videre til andre. “Jeg er lærer og elev til den dag, jeg dør”.

Hans nysgerrighed på mennesker og krop har bidraget til en utrolig bred viden inden for de sundhedsfaglige fag, som han ubesværet kan jonglere imellem.
Du vil derfor som kursist opleve, at avanceret stof bliver forklaret på en let og forståelig måde, så du selv kan videregive denne information til klienten, når du vurderer, at dette er relevant.

Mød din underviser
Morten Kruuse

Morten er uddannet fysioterapeut og har en MSc (Master of Science) i osteopati fra The International Academy of Osteopathy (IAO).

Morten arbejder til daglig på Aarhus Osteopati CPH og er tilknyttet et privat revisionsfirma, hvor han ligeledes behandler.

Morten er særdeles detaljeorienteret, men formår samtidig at have overblik. Mortens udprægede konkurrencegen bevirker, at han hele tiden tager det faglige niveau til nye højder, og det er de færreste sundhedsfaglige, der kan følge med Morten i de klassiske fag neurologi, anatomi, biomekanik, fysiologi og patologi.

Hans dybe forståelse for de enkelte fag bevirker, at Morten er i stand til at formidle kompliceret stof på en nem og forståelig måde.

Morten sætter en ære i, at hans kursister kan overføre teorien direkte til deres praksis, og det er hans mission, at KI kan bidrage til et højere fagligt niveau for sundhedsfaglige i Danmark.

Dette er kurset for dig, som vil være helt skarp i behandling og rådgivning i forhold til åndedræt og kredsløb.
FAQ

Pris og finansiering

4.490 kr.

Hele beløbet betales ved tilmelding.

Datoer/tidsramme

Du kan se alle datoerne i vores kalender her:

Gå til kursus- og uddannelseskalender

På de givne datoer varer kurset fra kl. 9.00-16.00.

Materiale

Det undervisningsmateriale, der bliver brugt på kurset, får du tilsendt på mail.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurset så længe, der er ledige pladser.

Du betaler ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Dog kan du ifølge afmeldingsbetingelserne melde fra til kurset og få refunderet din betaling.

Afmeldingsbetingelser

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Forplejning

På kurset vil der være the og kaffe, men mad køber du selv i frokostpausen i de nærliggende spisesteder, eller medbring madpakke. Der er køleskab på kursusstedet.

RAB registrering

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

Introvideo om kurset

Faglig og personlig udvikling

Både faglig og personlig udvikling er en rød tråd gennem alle kurser og uddannelse på KI. Når vi får ny viden og løfter vores faglighed, bliver vi også bedre behandlere. 

Samtidig er det vigtigt at være klar over vores begrænsninger som behandlere. Både fagligt, men også personligt skal vi sætte grænsen for, hvor langt vi kan være med til at flytte klienten. Derfor er der på KI stort fokus på vores ”blinde vinkler og skyggesider”, så du som behandler også udvikler dig personligt og derved også fagligt.

Forudsætning for at komme på kurset

At du har gennemført en kropsterapeutisk eller fysioterapeutisk uddannelse.

Man kan med fordel have taget kurset ”Find årsagen (anamnese)” inden dette kursus.

Er du klar til at tage næste skridt?
Kursets opbygning

 

Kurset vil veksle mellem dét at se teknikker udført og at kunne stille spørgsmål for så at gå ud og afprøve teknikker 2 og 2 ved briksen.

Du får en god teoretisk forståelse, og når vi samtidig integrerer den viden praktisk ved briksen, giver det dig den bedste forudsætning for indlæring af emnet.

Se vores kalender her
Hvorfor KI?

KI tilbyder kurser og uddannelse af høj faglighed og gennemført professionalisme. Vi har en passion om at løfte fagligheden på en fantastisk behandlingsform og gøre den endnu stærkere.
KI er en platform for efter- og videreuddannelse af landets kropsterapeuter, behandlere, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører og alle andre, som arbejder inden for det terapeutiske område.

Med et undervisningsteam bestående af osteopater og kropsterapeuter vil der på instituttet være mulighed for at opgradere de manuelle og fysiske behandlingsteknikker, som vi i dag ved har videnskabelig effekt på en række fysiske og psykiske sygdomme.

Der vil også være psykoterapeuter og kropsterapeuter, som vil undervise fagfolk fra de fysiske og manuelle behandlingsbrancher i at få den følelsesmæssige og psykologiske behandling integreret.

KI tilbyder kurser, uddannelsesforløb, temadage og workshops, som er både en faglig opgradering og inspiration til behandlere.

Tilmeld dig kurset her