Fordøjelse, ernæring og hvordan det påvirker din heling

Kurset er for dig, som vil vide, hvordan du kan arbejde med kost i dit behandlerrum for at komplementere din behandling – hvordan fordøjelsessystemet fungerer, og hvordan det både kan påvirke krop og sind.

Kurset henvender sig til fysioterapeuter, kropsterapeuter, massører, kiropraktorer, Osteopater og Osteopat Stud., zoneterapeuter og andre der arbejder 1 til 1 med klienter med manuel behandling og rådgivning.

Datoer
30 sep.+1 okt. 2023
Sted
København
Pris
4.490 kr.

Kursusbeskrivelse

Kurset er for dig, som vil vide, hvordan du kan arbejde med kost i dit behandlerrum for at komplementere din behandling – hvordan fordøjelsessystemet fungerer, og hvordan det både kan påvirke krop og sind. 

Dette lærer du uden at bruge massevis af timer på biokemibogen. Du får en forståelse for, hvilke symptomer der kan opstå på baggrund af ernæringsmæssige udfordringer, samt hvordan du kan hjælpe kroppen til hurtigere at hele, og hvordan dette interagerer med immunsystemet. 

Du lærer, hvordan kost kan have indflydelse på smerter i led, muskler og sener, og hvorfor fordøjelsen kan skabe systemiske problemer, hudproblemer, træthed og psykologiske udfordringer. Du lærer, hvordan du kan individualisere din rådgivning omkring kost, så du kan bruge den som en kraftfuld medspiller i din behandling.

På kursusdagene er undervisning mellem kl. 9.00-16.00 – se mere under FAQ

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

  • Du lærer, hvordan du kan anskue og vurdere makronæring i forbindelse med heling. Det vil sige proteiner, fedt og kulhydrater. 
  • Du lærer, hvordan mikronæring påvirker kroppen, og hvordan du kan sætte ind.
  • Du bliver i stand til at vurdere, hvornår kost kan være relevant for den enkelte klient, og hvornår den muligvis er mindre betydningsfuld.
  • Du lærer, hvordan fordøjelsessystemet fungerer, og hvordan det kan have indflydelse på krop og sind.
  • Du lærer forskellige årsagssammenhænge mellem oppustethed, forstoppelse, mavesmerter og fordøjelsessystemet samt den kost, der indtages.
  • Du lærer, hvordan fordøjelsen kan påvirke hudproblemer, samt hvordan kost kan have indflydelse på dette.
  • Du lærer, hvordan fødevarer kan påvirke forskellige symptomer i kroppen.
  • Du lærer forskellen på allergier og intolerancer, samt hvordan du kan undersøge dette.
  • Du får et videnskabeligt indblik i, hvad der er fup og fakta i forhold til kost og ernæring, samt hvad der ligger imellem dette spænd.
  • Du får en basal forståelse for de mest relevante kosttilskud, samt hvornår det IKKE giver så meget mening, og hvornår det er værd at overveje.  
Fødevarers påvirkning

Du lærer hvordan fødevare kan påvirke forskellige symptomer i kroppen.

Fordøjelsessystemet

Du lærer hvordan fordøjelsessystemet fungerer og hvordan det kan have indflydelse på krop og sind. 

Kosttilskud eller ej

Du får en basal forståelse for de mest relevante kosttilskud, samt hvornår det er irrelevant, og hvornår det er værd at overveje.  

Mød din underviser
Emil Schouw

Emil arbejder til daglig med professionelle atleter og alt fra dansere til klienter med almindelige udfordringer i bevægeapparatet og i fordøjelsessystemet.

For Emil handler det altid om at finde “motorerne” bag en given problematik. Det giver ham en stor glæde som behandler, men glæden er i særdeleshed også at finde hos klienten.

Det er Emils største passion at give flere behandlere muligheden for at opleve dette dagligt.
Udover formelle uddannelser som BSc (Bachelor of Science) i fysioterapi og Osteopat M.R.O.DK ved The International Academy of Osteopathy (IAO) har Emil taget adskillige kurser og fået privatundervisning inden for functional medicine, og han læser stort set alt, hvad han kan komme i nærheden af, som omhandler krop og psyke.

Derfor kalder Emil sig evighedsstudent, og han har en enorm iver efter at give sin viden videre til andre. “Jeg er lærer og elev til den dag, jeg dør”.

Hans nysgerrighed på mennesker og krop har bidraget til en utrolig bred viden inden for de sundhedsfaglige fag, som han ubesværet kan jonglere imellem.
Du vil derfor som kursist opleve, at avanceret stof bliver forklaret på en let og forståelig måde, så du selv kan videregive denne information til klienten, når du vurderer, at dette er relevant.

Mød din underviser
Morten Kruuse

Morten er uddannet fysioterapeut og har en MSc (Master of Science) i osteopati fra The International Academy of Osteopathy (IAO).

Morten arbejder til daglig på Aarhus Osteopati CPH og er tilknyttet et privat revisionsfirma, hvor han ligeledes behandler.

Morten er særdeles detaljeorienteret, men formår samtidig at have overblik. Mortens udprægede konkurrencegen bevirker, at han hele tiden tager det faglige niveau til nye højder, og det er de færreste sundhedsfaglige, der kan følge med Morten i de klassiske fag neurologi, anatomi, biomekanik, fysiologi og patologi.

Hans dybe forståelse for de enkelte fag bevirker, at Morten er i stand til at formidle kompliceret stof på en nem og forståelig måde.

Morten sætter en ære i, at hans kursister kan overføre teorien direkte til deres praksis, og det er hans mission, at KI kan bidrage til et højere fagligt niveau for sundhedsfaglige i Danmark.

Kurset er for dig, som vil vide, hvordan du kan arbejde med kost i dit behandlerrum for at komplementere din behandling.
FAQ

Pris og finansiering

4.490 kr.

Hele beløbet betales ved tilmelding.

Datoer/tidsramme

Du kan se alle datoerne i vores kalender her:

Gå til kursus- og uddannelseskalender

På de givne datoer varer kurset fra kl. 9.00-16.00.

Materiale

Det undervisningsmateriale, der bliver brugt på kurset, får du tilsendt på mail.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig kurset så længe, der er ledige pladser.

Du betaler ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Dog kan du ifølge afmeldingsbetingelserne melde fra til kurset og få refunderet din betaling.

Afmeldingsbetingelser

Bliver du forhindret i at deltage i et kursus, kan du frit framelde dig op til 2 måneder før kursets/konferencens start og få det fulde beløb retur.

Ved afmelding senere end 2 måneder før kursusstart faktureres 50% af kursusgebyret.

Ved afmelding senere end 1 måned før kursusstart faktureres 100% af kursusgebyret.

Hvis du tilmelder dig senere end 1 måneder før kursets start, er din tilmelding bindende, og vi kan desværre ikke tilbyde at refundere hele eller dele af din kursusafgift.

Forplejning

På kurset vil der være the og kaffe, men mad køber du selv i frokostpausen i de nærliggende spisesteder, eller medbring madpakke. Der er køleskab på kursusstedet.

RAB registrering

Kurset opfylder kravene til RAB registrering
Antal lektioner: 18

Introvideo om kurset

Faglig og personlig udvikling

Både faglig og personlig udvikling er en rød tråd gennem alle kurser og uddannelse på KI. Når vi får ny viden og løfter vores faglighed, bliver vi også bedre behandlere.

Samtidig er det vigtigt at være klar over vores begrænsninger som behandlere. Både fagligt, men også personligt skal vi sætte grænsen for, hvor langt vi kan være med til at flytte klienten. Derfor er der på KI stort fokus på vores ”blinde vinkler og skyggesider”, så du som behandler også udvikler dig personligt og derved også fagligt.

Forudsætning for at komme på kurset

Dette kursus er for alle, der interesserer sig for fordøjelse og ernæring og ønsker at bringe den viden med ind som en kapacitet, når de står i et behandlerrum. Så både fysioterapeuter, kropsterapeuter og massører vil få stor gavn af viden fra kurset.

Man kan med fordel have taget kurset ”Find årsagen (anamnese)” inden dette kursus.

Er du klar til at tage næste skridt?
Kursets opbygning

 

Du får en god teoretisk forståelse, og vi integrerer din viden, så du praktisk kan bruge den i dit behandlerlokale.

Kropsterapeutisk Institut
Se vores kalender her
Hvorfor KI?

KI tilbyder kurser og uddannelse af høj faglighed og gennemført professionalisme. Vi har en passion om at løfte fagligheden på en fantastisk behandlingsform og gøre den endnu stærkere.
KI er en platform for efter- og videreuddannelse af landets kropsterapeuter, behandlere, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører og alle andre, som arbejder inden for det terapeutiske område.

Med et undervisningsteam bestående af osteopater og kropsterapeuter vil der på instituttet være mulighed for at opgradere de manuelle og fysiske behandlingsteknikker, som vi i dag ved har videnskabelig effekt på en række fysiske og psykiske sygdomme.

Der vil også være psykoterapeuter og kropsterapeuter, som vil undervise fagfolk fra de fysiske og manuelle behandlingsbrancher i at få den følelsesmæssige og psykologiske behandling integreret.

KI tilbyder kurser, uddannelsesforløb, temadage og workshops, som er både en faglig opgradering og inspiration til behandlere.

Tilmeld dig kurset her